Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست هم اندیشی مسئولان آموزش عالی و جمعی از اساتید کشور که به میزبانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها برگزار شد، گفت: ما در حوزه آموزش عالی در دوره پس از پیروزی انقلاب اسلامی علی‌رغم دستاوردهای بسیار ارزشمند، اتفاقات خوبی را شاهد بودیم که در مقایسه رتبه‌ها و مقیاس‌های جهانی، افتخارآمیز است، در دهه اخیر طبق فرمایشات اساتید، تبدیل علم به فناوری در زمینه‌های گوناگون گره‌گشا بوده‌ و مطمئنا در آینده مشکلات بسیاری از کشور را بیش از گذشته رفع خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: اگر دستاوردهای فناوری را با توجه به قدرشناسی کنار بگذاریم، اتفاق دیگری را شاهد هستیم که نیاز به چاره‌اندیشی دارد. اینکه تصورمان این باشد که داشتن یک برگه علمی از یک دانشگاه به عنوان ملاک توانایی افراد در بین جامعه باشد، این یک آفت در آموزش عالی محسوب می‌شود که متأسفانه در شکل‌های مختلف خود را نشان داده که در این زمینه باید از هر روش استفاده شود که ارزش حضور در یک محیط علمی مورد توجه قرار گیرد. 

غلامی تأکید کرد: باید چینش بخش‌های مختلف آموزش عالی و توانمندی‌های علمی را دقیقاً در جای خودش قرار دهیم؛ یعنی خیلی از مواقع بخش‌های مختلف اقتصادی و صنعتی قابل معرفی باشد، چرا که این بخش ها بدون احساس نیاز به آموزش عالی، به فعالیت خود می‌پردازند و اکنون احساس بی‌نیازی حوزه صنعت متأسفانه در این دوره وجود دارد. 

وی ادامه داد: خوشبختانه بعد از تأکیدات مقام معظم رهبری در سالهای اخیر درباره بازنگری و طراحی جدید در حوزه آموزش عالی، گام خوبی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی برداشته شده است، به طوری که در سال 89 بعد از سخنان مقام معظم رهبری، استارت طراحی جدید آموزش عالی خورده شد که درنهایت در سال 94 طرح ساماندهی تأیید، تصویب و به وزارت علوم ابلاغ شد. البته شروع اجرای این طرح طولانی بود که در سال 97 عملاً آغاز شد. در و اقع باید بگویم این طرح برای بازچینش مجموعه اجزای آموزش عالی کار می‌کند، چرا که این طرح یک کار کارشناسی بزرگ است. 

وزیر علوم اضافه کرد: طرح بازنگری حوزه آموزش عالی این است که در دل این طرح بحثی وجود دارد که در آینده پیش‌رو انتظاری که از آموزش عالی داریم مشخص می‌شود، در واقع اینکه چه رشته‌ایی با چه اهمیتی باید مدنظر قرار گیرد. این در حالی است که یک گروه آینده‌پژوهی در حوزه آموزش عالی تشکیل شده که دارای شعبی در داخل دانشگاه است که با یک نگاهی به آینده فعالیت می کند که نتیجه آن دستاوردهای فناوری است که خوشبختانه پشت این فناوری‌ها مجموعه‌ای از دانش وجود دارد. 

وی افزود:‌در حال حاضر ایران جایگاه علمی خوبی در ایران دارد و ما حتما برای سالهای آینده طوری برنامه‌ریزی می‌کنیم که جایگاه علمی کشور حفظ شده تا با عقب‌ماندگی مواجه نشویم. 

غلامی یادآور شد: ما در حوزه آموزش عالی با توجه به تربیت نیروی انسانی به این موضوع می‌پردازیم که با چه هدفی و برای چه زمانی باید به تربیت نیروی انسانی بپردازیم. حتماً باید با نگاه عمیق و برنامه‌ریزی دقیق این موضوع انجام شود. همچنین این موضوع که در تولید علم دارای جایگاه خوبی در تولید علم در رشته‌های مختلف هستیم از اهمیت بسزایی برخوردار است که باید در این زمینه تلاش کنیم تا بهره‌وری جنس تولید شده در جامعه را بالا ببریم که استفاده از دانش داخلی در این موضوع از دانشگاه‌ها خواسته شده است. 

وی ادامه داد: در حوزه فناوری، ما باید نگاه به آینده نسبتا دوری داشته باشیم. البته نگاه به آینده نزدیک دارای تحولات سریع است که خوشبختانه توسط دانشمندان و اساتید در این زمینه کار می‌شود. اما بحث اصلی ما در حوزه فناوری این است که باید در سطح ملی و در برنامه کلان کشور بحث فناوری مورد توجه قرار گرفته تا در حوزه صنعت مشخص شود که آینده به چه سمتی خواهیم رفت و چه انتظاری از آن داریم. 

وی در پایان گفت: ما باید تلاش کنیم تا در فضای بین‌المللی نقشی که قرار است ایفا کنیم را مشخص کنیم چرا که ما به عنوان صاحبان علم در دنیا شناخته شده هستیم. همچنین باید در بخش‌های علمی در تعاملات بین‌المللی توجه بیشتری شود که امیدواریم در تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد دبه سمتی برویم که مجموعه حکمرانی منظم و منسجم و با اجزای توانمند را به جامعه عرضه کنیم که حاصل آن این باشد که بخش‌های مختلف علمی بتوانند نقش خود را به خوبی انجام دهند تا با هدفمندی که داریم به نتیجه دلخواه برسیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش عالی مقام معظم رهبری فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری حوزه آموزش عالی بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۷۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی

در پایان دومین روز از بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی از پنج پژوهشگر، ۶ ایده نوآورانه دانشجویی، سه پایان نامه برتر آموزش پزشکی، یک سخنرانی کوتاه و یک کارگاه آموزشی تقدیر شد.

 به گزارش وبدا، دکتر حوریه محمدی، رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش معاونت آموزشی وزارت بهداشت و دبیر بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی، با اشاره به اهمیت دانش پژوهی و پروژه‌های مبتنی بر شواهد گفت: پروژه‌های تغییر مبتنی بر شواهد است و ما به دنبال اثبات فرضیه نیستیم بلکه می‌خواهیم روش‌هایی که آزموده و نتیجه بخش بوده است را در محیط واقعی کلاس درس بیاوریم تا بهره وری موسسه آموزشی بهتر و همراهی محیط بیشتر شود.

وی با ارائه گزارشی از روند اجرایی جشنواره گفت: این جشنواره در شش حیطه برگزار و از دانشگاه‌ها خواسته شد تا برای هر حیطه یک فرآیند ارسال کنند. در مجموع از میان ۱۹۶ فرآیند ارسال شده از سراسر کشور به دبیرخانه، ۲۰ فرآیند حائز رتبه شدند.

رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش وزارت بهداشت، سپس به مشارکت دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: امسال از ۷۰ دانشگاه ۵۴ دانشگاه مشارکت کردند و ۱۶ دانشگاه نیز هیچ فرآیندی ارسال نکردند. انتخاب نشدن برخی از دانشگاه‌ها در این رقابت از ارزش‌های آنها کم نمی‌کند.

دکتر محمدی، از همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال خبر داد و گفت: امسال توانستیم با دوره‌های آموزشی تیم داوری را تقویت کرده و داوری پررنگ تری داشته باشیم و قطعا بانک داوران را در دوره‌های بعدی تقویت خواهیم کرد. این یکی از تفاوت‌های جشنواره امسال بود.

وی همچنین بر حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی تاکید کرد و گفت: تداوم برنامه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در نظر داریم تا از طریق سازو کار مناسب، استمرار پروژه‌های اثربخش را داشته باشیم. امسال تمرکز بر روی دانشگاه‌های بزرگ نبود و از دانشگاه‌های کوچکتر نیز برگزیده داشتیم.

رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش وزارت بهداشت، با اشاره به انتخاب شعار "آموزش پزشکی از کلاس درس تا عرصه" گفت: شعار همایش بر اساس ماموریت معاونت آموزشی وزارت بهداشت برای تربیت نیروی انسانی و کادر درمان توانمند و تاثیر گذار انتخاب شد تا از این طریق اهمیت پیوستگی مطالب تئوری و عملی یادآوری شود.

دکتر محمدی، توسعه و بازنگری برنامه‌های درسی منطبق بر نیاز‌های جامعه را پیش نیاز تحقق شعار خواند و تصریح کرد: ارتقای کیفیت آموزش بالینی، آموزش دانشجو محور با تاکید بر اخلاق حرفه‌ای و استفاده از تکنولوژی‌های نوین آموزشی متناسب با نیاز کلاس‌های درس از جمله مواردی است که می‌تواند موجب تحقق شعار جشنواره شود.

وی مشارکت شش دانشگاه در یک کلان منطقه به صورت مشارکتی در جشنواره و پذیرش مقالات کامل به جای خلاصه مقاله را از جمله تفاوت‌های جشنواره امسال نسبت به سال‌های گذشته خواند و بر ضرورت توجه به پروژه‌های مبتنی بر شواهد تاکید کرد.

دبیر بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی، در نشست پایانی با ارائه آمار کلی از رویداد‌ها گفت: در جشنواره امسال، ۱۴ صبحانه کاری، ۱۷ کارگاه، ۳ کلینیک مشاوره، ۳ نشست تخصصی و همچنین ۵۱ مقاله و ۶۴ پوستر پذیرفته شدند.

دکتر محمدی تعداد شرکت کنندگان در همایش امسال را ۲ هزارو ۶۴۷ نفر به صورت حضوری و ۳۱۷ نفر به صورت مجازی از طریق آپارات، عنوان کرد و گفت: مقالات برگزیده امسال در مجلات معتبر از طریق دبیر خانه منتشر خواهد شد.

دبیر ششمین جشنواره دانشجویی ایده‌های نوآورانه آموزشی، از ارسال ۷۰۷ ایده به جشنواره خبر داد و گفت: جشنواره دانشجویی ایده‌های نوآورانه امسال رکورد ایده‌های دانشجویی را زد به گونه‌ای که از میان ۶۵۴ ایده پذیرفته شده ۱۱ ایده به مرحله داوری رسید و در نهایت امروز از ۶ ایده تقدیر شد.

دکتر محمدی در پایان، ضمن ابراز امیدواری از تشکیل تیم‌های علمی خوب، از همکاری دانشگاه‌ها و تیم اجرایی قدردانی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است
  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به قم سفر کرد
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی